Christ Stolwerk van MG Garage Breda werkt al meer dan 25 jaar dagelijks aan klassieke MG’s. Doorgaans gaat het om onderhoud en reparaties van, of deelrestauraties aan MG’s van klanten. Daarnaast echter voert Christ volledige restauraties in eigen beheer uit waarbij hij alle kennis en ervaring investeert in één totaalproject. Dit jaar voert MG Breda een bijzondere restauratie uit van een MGB MKI, geproduceerd in het najaar van 1964. Het doel is een perfecte MGB, beter dan nieuw!

Deze MGB begon zijn lange leven in Californië en werd in 1996 door de laatste Nederlandse eigenaar geïmporteerd en jarenlang opgeslagen. MG Breda kocht de auto in 2019 aan. Deze MKI is namelijk helemaal origineel met de originele motor (matching numbers) en volledig schadevrij. Deze MKI heeft al wel het verbeterd motorblok met 5 maal gelagerde krukas dat in oktober 1964 werd geïntroduceerd.

Dit najaar werd de MG volledig gedemonteerd. De carrosserie werd ontlakt, voorzichtig gestraald en er werden enkele carrosseriedelen vervangen. Vervolgens zijn alle delen in meerdere lagen epoxyprimer gespoten en vervolgens afgelakt in de originele kleur Old English White. Onderstaande foto’s geven een impressie van het resultaat van de gerestaureerde carrosserie.

NIEUW:

START:

Momenteel zijn we bezig met de opbouw van de auto.

Het uitgangspunt van deze restauratie is volledige originaliteit conform de fabrieksspecificaties. Het YouTube filmpje dat u via de onderstaande link kunt openen geeft u een impressie van de MG zoals deze na restauratie zal zijn. Het is natuurlijk altijd mogelijk de MG af te bouwen naar uw specifieke wensen.

Geïnteresseerd? Neem contact op met Christ of Lodewijk voor het maken van een afspraak in Breda.

Heeft u interesse in een prachtige MG?

Bel dan direct met Lodewijk via +31 6 53 44 09 58 of mail ons op info@mggaragebreda.nl